Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, στην από 23 Σεπτεμβρίου ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την ίδρυση του Εφετείου με έδρα τη Μυτιλήνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η "σταθερή και δεδομένη" βούληση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να παραμένει υπόσχεση.
Δυστυχώς για τον τόπο, ούτε αυτό το απολύτως ώριμο πια ζήτημα της ίδρυσης του Εφετείου στη Μυτιλήνη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει διεξοδικά η καταρρέουσα Κυβέρνηση Καραμανλή.
Οι πολλαπλές διαβεβαιώσεις - δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από τα προεκλογικά μπαλκόνια της προκυμαίας, αλλά και του  Υπουργού Δικαιοσύνης ένα χρόνο πριν, για την ίδρυση του Εφετείου, καθώς και η θετική γνωμοδότηση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εξοβελίζονται στον αόριστο χρόνο.
Ο δικηγορικός κόσμος του Βορείου Αιγαίου και του Νομού μας  περιπαίζεται από την κυβέρνηση  και η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται.
Η νέα «εφεύρεση» του Υπουργού κ. Χατζηγάκη για να δικαιολογήσει τη μη ίδρυση του Εφετείου, βασίζεται στην ύπαρξη υποδομών, στο κόστος δαπάνης και λειτουργίας και άλλες αστείες δικαιολογίες και προς τούτο ζητά εκ νέου διαβούλευση.
Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό των σκανδάλων που ταλανίζουν σήμερα την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το χώρο της δικαιοσύνης, θα υπάρξει ενδιαφέρον, βούληση και πολιτική ευθύνη για να επιλυθεί το θέμα  του Εφετείου; Ποιος Υπουργός θα ξεκλειδώσει τα συρτάρια του κ. Ρουσόπουλου για να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο το «έτοιμο»,  όπως επί δώδεκα μήνες μας διαβεβαίωναν, διάταγμα;
Όμως οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται να προλαβαίνουν τις «διαβουλεύσεις» του Υπουργού ο οποίος στο όνομα των κομματικών ισορροπιών και υποτασσόμενος  στην εκβιαστική ισχύ του Επίτιμου, και άλλων Νεοδημοκρατικών καπετανάτων, ευτελίζει τους θεσμούς και διασύρει "εαυτούς και αλλήλους".
Η χώρα μας διαθέτει αποδεδειγμένα μία Κυβέρνηση που αλληλοϋπονομεύεται  και  αλληλοεκβιάζεται.
Το Νομικό κόσμο της περιφέρειας μας, τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τους αποστρέφεται στο όνομα του μίζερου και ευτελούς πολιτικού της οφέλους, που δεν ταυτίζεται δυστυχώς με το συμφέρον των πολιτών της ακριτικής μας περιοχής".